mandag 12. desember 2011

Sarah Bernard

I dag har Ludvik og jeg vært hjemme, feber og mye snør på minstemann. Ikke noe særlig i matfronten, er kun rosiner og elpejucie som har funket i dag. Bortsett fra det har formen hans har vært overraskende bra=) Satser på at han blir fort frisk og at han holder seg frisk ut året.

Dagene flyr av gårde og julen nærmer seg med stormskritt. Julegavene er krysset av på mågjøreførjul-listen, og i løpet av kvelden har også Sarah Bernard blitt det=)

Ble ikke så veldig fine, men smaker helt himmelsk=)

Her er oppskriften jeg bruker;
Bunn:
3 eggehviter       
3,5 dl melis
250 g mandler

Eggehviten piskes stiv. Mandlene males i foodprosessor. Bland alt forsiktig sammen. Ha massen i sprøytepose og lag sirkler på størrelse med en femmer. Ble hele nitti stykk på oss!

Smørkrem:
3 eggeplommer
200 g romtemperert smør
3 dl melis 
1 plate sjokolade

Mal sjokoladen, kjør alt i mikseren. Før på med kniv. Vi brukte sprøytepose og det så ut som noen hadde bæsja på alle kjeksene, måtte gå over alle sammen med en kniv!;) Skulle aller helst ha hatt meierismør, men siden det ikke er å oppdrive ble det setersmør i stede. Kan ikke si at jeg merker noe forskjell.

Glasur:
2 plater sjokolade
2 ss delfiafett

Smeltes over vannbad, må kjøles ned til romtemperatur før en dypper kjeksene nedi. Settes i fryseren og når sjokoladen er stivnet kan de has over i bokser. Oppbevares i fryseren.

Jeg synes de er aller best når de kommer rett fra fryseren!=)



1 kommentar:

  1. Ha baka de i dag e og :) hadd også kun setersmør og syns de bei like go før da :) men e va litt crazy og hadd en dæsj baileys i kremen! Jumjum :))
    Håpa Ludviken e på beiringens vei!
    Stor klem fra ho Tone

    SvarSlett