Dagene flyr av gårde og julen nærmer seg med stormskritt. Julegavene er krysset av på mågjøreførjul-listen, og i løpet av kvelden har også Sarah Bernard blitt det=)
Ble ikke så veldig fine, men smaker helt himmelsk=)
Her er oppskriften jeg bruker;
Bunn:
3 eggehviter
3,5 dl melis
250 g mandler
Eggehviten piskes stiv. Mandlene males i foodprosessor. Bland alt forsiktig sammen. Ha massen i sprøytepose og lag sirkler på størrelse med en femmer. Ble hele nitti stykk på oss!
Smørkrem:
3 eggeplommer
200 g romtemperert smør
3 dl melis
1 plate sjokolade
Mal sjokoladen, kjør alt i mikseren. Før på med kniv. Vi brukte sprøytepose og det så ut som noen hadde bæsja på alle kjeksene, måtte gå over alle sammen med en kniv!;) Skulle aller helst ha hatt meierismør, men siden det ikke er å oppdrive ble det setersmør i stede. Kan ikke si at jeg merker noe forskjell.
Glasur:
2 plater sjokolade
2 ss delfiafett
Smeltes over vannbad, må kjøles ned til romtemperatur før en dypper kjeksene nedi. Settes i fryseren og når sjokoladen er stivnet kan de has over i bokser. Oppbevares i fryseren.
Jeg synes de er aller best når de kommer rett fra fryseren!=)
Ha baka de i dag e og :) hadd også kun setersmør og syns de bei like go før da :) men e va litt crazy og hadd en dæsj baileys i kremen! Jumjum :))
SvarSlettHåpa Ludviken e på beiringens vei!
Stor klem fra ho Tone